Prinses op de kikkererwt

Prinses op de kikkererwt

Vegan thuiskok

Over mij

Ik ben de prinses op de kikkererwt…………….. en ik leef groen, gezond en gelukkig.

Dat klinkt als een sprookje ….en dat is het eigenlijk ook. In 2015 bleek mijn hart niet in orde te zijn. Er zat een kwaadaardige tumor tussen mijn hart en mijn hartzakje. Twee dappere chirurgen hebben deze tumor weggehaald. Ik zie ze als mijn reddende engeltjes die mij een tweede leven hebben gegeven. Elk jaar op 16 maart, de dag van de operatie, vieren we mijn tweede leven.

Na deze operatie zijn er veel dingen veranderd. Ik wilde beter voor mijn lichaam zorgen en gezonder gaan eten. Om beter voor mijn lichaam te zorgen ben ik yoga en tai chi gaan doen. Ik heb mijn eetpatroon aangepast en ben daardoor tien kilo afgevallen. Mijn dochter wilde in die tijd geen vlees en vis meer eten en ik had daar eerst moeite mee. Maar na veel gesprekken en veel gelezen te hebben, begreep ik haar keuze en ben ik zelf ook vegetarisch gaan eten. Later zijn we als gezin overgestapt op veganistische voeding, omdat we geen dierlijke producten meer wilden eten. We voelen ons heel fit en energiek en plantaardig eten geeft ons alles wat we nodig hebben.

Ook op werkgebied is er veel veranderd. Ik heb 34 jaar in het basisonderwijs gewerkt, maar ik heb in augustus 2019 besloten mijn hart te volgen. Ik heb ontslag genomen en ben volledig voor mijn passie gegaan: Plantaardig eten!

Ik wil zoveel mogelijk mensen laten zien en proeven dat plantaardig eten heel lekker en gezond is. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mensen weten dat het een positief effect heeft op de aarde en het dierenwelzijn.

Eet jij al plantaardig?