Prinses op de kikkererwt

Prinses op de kikkererwt

Verkoop 2e hands dameskleding, vegan catering & workshops en plantaardige voedingscoach

Over mij

Ik ben de prinses op de kikkererwt…………….. en ik leef groen, gezond en gelukkig.

Dat klinkt als een sprookje ….en dat is het eigenlijk ook. In 2015 bleek mijn hart niet in orde te zijn. Er zat een kwaadaardige tumor tussen mijn hart en mijn hartzakje. Twee dappere chirurgen hebben deze tumor weggehaald. Ik zie ze als mijn reddende engeltjes die mij een tweede leven hebben gegeven. Elk jaar op 16 maart, de dag van de operatie, vieren we mijn tweede leven.

Na deze operatie zijn er veel dingen veranderd. Ik wilde beter voor mijn lichaam zorgen en gezonder gaan eten. Om beter voor mijn lichaam te zorgen ben ik yoga en tai chi gaan doen. Ik heb mijn eetpatroon aangepast en ben daardoor tien kilo afgevallen. Mijn dochter wilde in die tijd geen vlees en vis meer eten en ik had daar eerst moeite mee. Maar na veel gesprekken en veel gelezen te hebben, begreep ik haar keuze en ben ik zelf ook vegetarisch gaan eten. Later zijn we als gezin overgestapt op veganistische voeding, omdat we geen dierlijke producten meer wilden eten. We voelen ons heel fit en energiek en plantaardig eten geeft ons alles wat we nodig hebben.

Ook op werkgebied is er veel veranderd. Ik heb 34 jaar in het basisonderwijs gewerkt, maar ik heb in augustus 2019 besloten mijn hart te volgen. Ik heb ontslag genomen en ben volledig voor mijn passie gegaan: Plantaardig eten!

Ik wil zoveel mogelijk mensen laten zien en proeven dat plantaardig eten heel lekker en gezond is. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mensen weten dat het een positief effect heeft op de aarde en het dierenwelzijn.

Naast voeding heb ik nog een andere passie: kleding! Maar omdat nieuwe kleding heel belastend is voor de aarde, heb ik voor mezelf besloten om geen nieuwe kleding meer te kopen. Er is kleding genoeg geproduceerd ondertussen, dus er is altijd wel iets te vinden wat je leuk vindt. Dat doe ik ondertussen ook voor andere mensen. Dus jij hoeft niet op zoek naar de pareltjes, want dat doe ik voor je! Sinds 18 november 2023 heb ik zelfs mijn eigen tweedehands kledingwinkel aan het Raadhuisplein 3 in Made.

Elke dag vraag je jezelf af : Wat ga ik eten? Wat trek ik aan? Elke dag kun je dus keuzes maken. Ik hoop dat jij , net als ik, elke dag weer de goede keuzes maakt. Keuzes die bijdragen aan het behoud van de aarde.

Groene groetjes van Carla